Er is een tijd van gaan

Wat in 2007 nog een ongerept stuk groene natuur was, is nu een project met scholen, een kliniek, diverse watertanks, een kerk en een plek waar leerkrachten aan ruim 200 leerlingen onderwijs geven. Op dit ongerepte stukje natuur begon het werk van onze stichting: Twawebwa Mukama (Het is ons door God gegeven).

De leerkrachten worden betaald door het schoolgeld van de leerlingen waarmee het project zichzelf in stand kan houden. Er is inmiddels ook een vast elektriciteitsnet aangelegd door de overheid waardoor het gebruik van een generator beperkt kan worden.

We zijn als bestuur blij en dankbaar dat we samen met al onze sponsoren deze stappen hebben kunnen nemen. Er komt echter een moment waarop je als stichting jezelf de vraag stelt: ‘En hoe nu verder?’. Er hoeft niet meer gebouwd te worden, en het management van het project zal toch zelf, met de Oegandese bevolking, de toekomst moeten uitstippelen. Hierbij is geen taak meer voor ons weggelegd. Dit is het moment geweest waarop wij als stichting hebben besloten het geheel over te dragen. De samenwerking de afgelopen jaren met collega organisatie Mukwano uit Aalten is uitstekend verlopen.

Onze stichting heeft veel geleerd en hier willen we wat mee doen. We willen onze focus verleggen van het ondersteunen van onderwijs naar het creëren van banen. Opleidingen zullen nog steeds een grote rol spelen, alleen nu veel meer direct gericht op het verkrijgen van een baan binnen bijv. de toeristische sector. Hiervoor is er een reisorganisatie opgezet, Ajabutours geheten. Ajabu betekend in het Swahili ‘wonder’of ‘groots’ zoals de natuur in dit land wel gezien mag worden. Ajabutours is een gewone onderneming met een winstoogmerk, waarbij wel als hoofddoel geldt: met de winst werkgelegenheid creëren. De stichting zal een rol blijven spelen door zich in te zetten voor mensen zonder geld, maar met talent met betrekking tot toerisme. Deze mensen willen wij aan een opleiding helpen om hiermee vervolgens een baan te krijgen binnen een organisatie als Ajabutours. Uw sponsor geld is om deze reden nog steeds van harte welkom, zodat wij veelbelovende Oegandezen een opleiding kunnen geven in deze veelbelovende sector.

Bezoek onze website van Ajabutours op: www.ajabutours.com.

Vanuit dit nieuwe avontuur houden wij u graag op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 − drie =